jueves, 27 de diciembre de 2007

Cosas que quiero hacer el año que viene

Creo en la lista de propósitos para el año nuevo. Los debería no son necesariamente negativos. Ahí van algunos debería que he estado pensando últimamente:

- Reducir un 10% mi jornada laboral y dedicarle ese tiempo a mi familia.

- Llamar a mis amigas en el mismo momento que pienso en ellas, y decirles exactamente eso.

- Gastar el bono para el spa que lleva un año en mi cartera, y de paso regalarme un masaje de chocolaterapia.

- Acostarme a la hora de acostarse, ni un minuto más tarde. Levantarme a la hora de levantarse, y siempre que pueda, una hora más tarde.

- Sentarme en un banco durante diez minutos sin ningún objetivo, simplemente ver pasar a la gente, mientras suena la banda sonora de Grey's Anatomy en el MP3.

- Practicar el smiling. Disfrutar más de las cosas buenas y afrontar con humor las que no puedo cambiar.

- Reforzar mi diálogo con la tierra, empezando el huerto ecológico.

- Cocinar más, practicar, innovar, invitar a mi gente a cenar, y probar recetas como ésta...

Riana’s Tangerine Pain d’espices Cupcakes (o Cookies, añadiendo más harina)

1 c. brown sugar¼ tsp. salt1 tsp. ginger½ tsp. cloves½ tsp. Cinnamon½ tsp baking powder1 stick of butter, room temp1 c. dark molasses2 eggs 2 tsp. baking soda1 cup orange juice2 cups regular all-purpose flour½ cup cocoa powder plus more for pan

In bowl, combine sugar, salt, ginger, cloves, and cinnamon and baking powder (I also did cardamom, all-spice and a pinch of coriander powder, but these are all optional, hot pepper is good too, just a pinch though) Also if you have it, grating fresh ginger in here is great too. In a mixer or large bowl, smash butter and sugar until smooth. Add eggs. Beat. Add molasses and stir well. (You could also add vanilla if you want here)

Mix baking soda and orange juice (tangerine juice) and immediately stir into the mixture. You can use hot water instead if you dont have juice. The batter will look like its screwed, but dont worry when you add the flour it will be better. Gradually add flour and combine. Add cocoa powder. Batter should be kind of sticky. (PS If you want to make cookies instead, add more flour until batter forms a ball.)

Pour into muffin tins that have been buttered and floured or cocoa powdered. Optional with non stick puffin tins that wont need this. You can also bake in a bundt pan or bread loaf pan. They puff up. So leave some extra room for rising in the muffin tins. Bake in a preheated oven at 350 degrees about 20 minutes. Check with a toothpick.Let cool 10-15 minutes, (really let it cool, its hard I know) loosen and turn out. Sift with powder sugar, optional. Or cover with chocolate ganache when they have cooled completely. chocolate ganache frosting is melted chocolate (I use 70 percent, dark chocolate) and milk or cream stirred into it until it becomes shiny. use for dipping and frosting. And making truffles!

1 comentario:

ines dijo...

Holaaaaa!
Qué de recetas!! Tendré en cuenta algunas para hacer...aunque yo de momento me estoy especializando en muffins!!
Tu blog es entretenido y vale más no visitarlo cuando hay hambre!! Te lo comerías todo!!jajaja
Enhorabuena y Feliz 2008!!!
Inés